Forgalomba került a 2016-os Bérc borunk
BÉRC
2016
Származás |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő |
Hivatalos elnevezése Paskom, köznyelvben Bérc |
Talajtipus |
Andezit törmelékben gazdag Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta |
Zenit 70%, Ottonel Muskotály 30% |
Ültetvény kora |
13 év |
Sűrűség |
4000 tőke/ha |
Hozam |
28 hl/ha 1 kg/tőke |
Szüreti időpont |
2016. október 10. mustfok 24,5 MM |
|
|
Vinifikáció |
A túlérett enyhén töppedt szőlő a bogyózást követően 6 órás hideg áztatásra került sor. Az erjedést 24 órás mustülepítés előzte meg. A tétel természetes élesztők segítségével erjedt ki. |
Érlelés |
9 hónapig 5-6 éves 225 literes fahordóban, |
Analitikai adatok |
12,5 % vol alkohol, 6,1 g/l sav, 60 g/l maradék cukor 29 g/l extrakt |
Palackozás
|
2017 augusztusában derítést és szűrést követően A bor készítése során fölhasznált anyagok: borászati élesztő tápanyag, borkén, bentonit,
|