Forgalomba került a 2011-es Bérc borunk
BÉRC
2011
Származás: |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő: |
Hivatalos elnevezése Paskom, köznyelvben Bérc |
Talajtipus: |
Andezit törmelékben gazdag Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta: |
Zenit |
Ültetvény kora: |
8 év |
Sűrűség: |
4000 tőke/ha |
Hozam: |
25 hl/ha 0,7 kg/tőke |
Szüreti időpont: |
2011 szeptember 15. mustfok 26 MM |
Vinifikáció: |
A túlérett enyhén töppedt szőlő a bogyózást követően 24 órás hideg áztatásra került sor. Az erjedést 30 órás mustülepítés előzte meg. A tétel természetes élesztők segítségével erjedt ki. |
Érlelés: |
10 hónapig 2 db 7 éves 225 literes fahordóban, |
Analitikai adatok: |
13,85 % vol alkohol, 5,7 g/l sav, 60 g/l maradék cukor 25,7 g/l extrakt |
Palackozás:
Borleírás:
|
2012 augusztusában derítést és szűrést követően. A bor készítése során fölhasznált anyagok: borászati élesztő tápanyag, borkén, bentonit "Közepesen intenzív citromsárga szín. Visszafogott de finom, gazdag illat csonthéjasokkal, őszibarackkal, birsalmával, és egy kis mézzel. Édes, közepesen telt bor az illatában is már felfedezett jegyekkel, Több savval még izgalmasabb lenne. Süteményekhez ajánlott." Vin Ce Magazin 2012 December |