Forgalomba került a 2014-es Szürkebarát borunk
SZÜRKEBARÁT
2014
Származás |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő |
Gömöri |
Talajtipus |
Andezit törmelékben gazdag Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta |
Szürkebarát |
Ültetvény kora |
11 év |
Sűrűség |
4000 tőke/ha |
Hozam |
28 hl/ha 1 kg/tőke |
Szüreti időpont |
2014. október 3. mustfok 20,5 MM |
|
|
Vinifikáció |
A teljesen érertt, részben botritiszes szőlő a bogyózást követően azonnal préselésre került. Az erjedést 24 órás mustülepítés előzte meg. A tétel fajélesző segítségével erjedt ki, tartályban a teljes tétel 4 hónapig volt finomseprőn érlelve felkeverés nélkül. |
Érlelés |
9 hónapig 50 %-a 1-6 éves 225 literes fahordóban, 50 %-a pedig tartályban |
Analitikai adatok |
13 % vol alkohol, 5,8 g/l sav, 5 g/l maradék cukor 24 g/l extrakt |
Palackozás
|
2015 júliusában derítést és szűrést követően. A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén, borászati élesztő tápanyag, semleges illatokat ízeket termelő borászati fajélesztő, bentonit (derítéshez) A VinCe Magazin 2016 márciusi Szürkebarát tesztjének legjobb bora. |