Forgalomba került a 2016-os Szürkebarát borunk.
SZÜRKEBARÁT
2016
Származás |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő |
Gömöri |
Talajtipus |
Andezit törmelékben gazdag Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta |
Szürkebarát |
Ültetvény kora |
13 év |
Sűrűség |
4000 tőke/ha |
Hozam |
56 hl/ha 2 kg/tőke |
Szüreti időpont |
2016. szeptember 15. mustfok 21,5 MM |
|
|
Vinifikáció |
A teljesen érett szőlő a bogyózást követően azonnal préselésre került. Az erjedést 24 órás mustülepítés előzte meg. A tétel fajélesző segítségével erjedt ki, tartályban a teljes tétel 5 hónapig volt finomseprőn érlelve felkeverés nélkül. |
Érlelés |
9 hónapig 30 %-a 1-6 éves 225 literes fahordóban, 70 %-a pedig tartályban |
Analitikai adatok |
14 % vol alkohol, 6,6 g/l sav, 1,5 g/l maradék cukor 22,5 g/l extrakt |
Palackozás
|
2017 júliusában derítést és szűrést követően. A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén, borászati élesztő tápanyag, borászati fajélesztő, bentonit (derítéshez)
|