Forgalomba került a 2015-ös Nyitány Rozénk
NYITÁNY ROZÉ
2015
| Származás | Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján | 
| Dűlő | Szárazvölgy | 
| Talajtípus | Andeziten kialakult Barna erdőtalaj | 
| Szőlőfajta | Kékfrankos | 
| Ültetvény kora | 36 év | 
| Sűrűség | 3000 tőke/ha | 
| Hozam | 55 hl/ha 2,5 kg/tőke | 
| Szüreti időpont | 2014. szeptember 15, és október 14. között 3 időpontban. mustfok 18, 19, MM | 
| 
 | 
 | 
| Vinifikáció | Három időpontban szüretelve, a színmust leengedése a kékszőlő cefréjéről 1-6 órás áztatás után történt meg. Az erjesztés 3 különböző fajélesztő segítségével ment végbe. A tétel egy része 20-23 C fokon, a másik része 15-18 C fokon erjedt | 
| Érlelés | 4 hónap tartályban | 
| Analitikai adatok | 12 % vol alkohol, 5,2 g/l sav, 5 g/l maradék cukor 19 g/l extrakt | 
| Palackozás 
 
 | 2016. január elején derítést, és lapszűrést követően. A bor készítése során felhasznált anyagok: borászati élesztő tápanyag, borászati fajélesztő, borkén, bentonit (derítéshez) | 

 
                                                                