Forgalomba került a 2015-ös Turán borunk.
Szerintünk nagyon jól sikerült.
TURÁN
2015
Származás |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő |
Kútgödör |
Talajtipus |
Andeziten kialakult Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta |
Turán |
Ültetvény kora |
16 év |
Sűrűség |
3500 tőke/ha |
Hozam |
50 hl/ha 2 kg/tőke |
Szüreti időpont |
2015 szeptember 16. mustfok 20,5 MM |
|
|
Vinifikáció |
Az erjedés 1 nap hideg áztatás után indult be természetes élesztők segitségével. A préselésre a szüret után 6 nappal került sor. A biológiai almasavbomlás fahordóban spontán ment végbe. |
Érlelés |
3 hónap tartályban majd 11 hónap 1000 literes fahordóban |
Analitikai adatok |
13 % vol alkohol, 5 g/l sav, 1 g/l maradék cukor 31,5 g/l extrakt |
Palackozás
|
2016 novemberében közepesen finom (AF 70-es) lapszűrést követően.
A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén |