Forgalomba került a 2013-as Bérc borunk
Származás |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő |
Hivatalos elnevezése Paskom, köznyelvben Bérc |
Talajtipus |
Andezit törmelékben gazdag Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta |
Zenit 75 %, Sárgamuskotály 25 % |
Ültetvény kora |
10 év |
Sűrűség |
4000 tőke/ha |
Hozam |
28 hl/ha 1 kg/tőke |
Szüreti időpont |
2013. november 6. mustfok 25 MM |
|
|
Vinifikáció |
A túlérett enyhén töppedt szőlő a bogyózást követően 12 órás hideg áztatásra került sor. Az erjedést 36 órás mustülepítés előzte meg. A tétel természetes élesztők segítségével erjedt ki. |
Érlelés |
9 hónapig 5-6 éves 225 literes fahordóban, |
Analitikai adatok |
13 % vol alkohol, 6,4 g/l sav, 59 g/l maradék cukor 26 g/l extrakt |
Palackozás
|
2014 augusztusában derítést és szűrést követően A bor készítése során fölhasznált anyagok: borászati élesztő tápanyag, borkén, bentonit,
|