Forgalomba került a 2016-os Olaszrizling borunk
OLASZ RIZLING
2016
Származás |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő |
Papjuss |
Talajtipus |
Andeziten kialakult Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta |
Olasz rizling |
Ültetvény kora |
8 év |
Sűrűség |
4000 tőke/ha |
Hozam |
56 hl/ha, 2 kg/tőke |
Szüreti időpont |
2016. október 5. mustfok 20 MM |
|
|
Vinifikáció |
Az egészséges szépen érett szőlő bogyózás és zúzás után azonnal a présbe került. Az erjesztést 24 órás mustülepítés előzte meg. A teljes tétel tartályban erjedt, és érlelődött. Az első fejtés után 3 hónapig finomseprőn érlelődött a bor felkeverés nélkül. |
Érlelés |
A teljes tétel 7 hónapig tartályban érlelődött. A forgalomba hozatal előtt 3 hónap palackos pihentetés. |
Analitikai adatok |
12,9 % vol alkohol, 5,4 g/l sav, 1 g/l maradék cukor 22,8 g/l extrakt |
Palackozás |
2017 júniusában bentonitos derítés, és finom (AF 110-es) lapszűrést követően. A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén, borászati élesztő tápanyag, borászati fajélesztő, bentonit (derítéshez).
|