HTML

Csernyik Pince

A Csernyik Pince és a Mátrai borvidék életéről közöl információkat, híreket, érdekességeket.

Címkék

Friss topikok

  • Niterider: Volt szerencsém a 2012-es évjárathoz: REMEK bor!! (2015.12.21. 21:17) Nyitány Fehér 2013
  • LINOLEA: Bérc, Mátrai Zenit 2011, Csernyik Az est meglepetése tudatos, telt, kerek, komplex édesborával, me... (2013.02.15. 10:12) Bérc 2011
  • Hepci: Tetszett, pár napja kártyázás mellé ittuk... (2013.01.13. 13:16) Turán 2011

Nyitány Fehér 2012

2013.07.08. 20:49 cser11

Forgalomba került az első fehér házasításunk, mely egy a jövőben kialakulandó 3 tagú borcsalád második tagjaként, a Nyitány Fehér nevet kapta.

                         NYITÁNY FEHÉR

                         2012

 

Származás:

 Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján

Dűlő:

 Papjuss, Barna tanya

Talajtipus:

 Andeziten kialakult Barna erdőtalaj

Szőlőfajta:

 Hárslevelű 45%, Olasz rizling 30%, Tramini 25%

Ültetvény kora:

 35 és 4 év

Sűrűség:

 2400 és 4000 tőke/ha

Hozam:

 0.3-2 kg/tőke

Szüreti időpont:

 2012 szeptember 1- 24. között, mustfok 21 MM

 

 

Vinifikáció:

 A Tramini, és a Hárslevelű bogyózás és zúzás után 4 órát ázott a héján az Olaszrizling azonnal a présbe került. Az erjesztést 24 órás mustülepítés előzte meg. A Tramini és a Hárslevelű fahordóban erjedt és érlelődött, míg az Olaszrizling tartályban erjedt, és érlelődött. Az első fejtés után mindhárom fajta 3 hónapig finomseprőn érlelődött felkeverés nélkül

Érlelés:

 A Tramini és a Hárslevelű 8 hónapig harmadik és ötödik töltésű 225 literes fahordóban, az Olaszrizling 8 hónapig tartályban érlelődött.

Analitikai adatok:

 13,5 % vol alkohol, 5,2 g/l sav,

4 g/l maradék cukor 20 g/l extrakt

Palackozás:

 2013. június közepén bentonitos derítés, és finom (AF 110-es) lapszűrést követően.

            

A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén, semleges ízeket illatokat termelő fajélesztő, borászati élesztő tápanyag, bentonit,     

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: boraink

A bejegyzés trackback címe:

https://csernyikpince.blog.hu/api/trackback/id/tr95395615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása