Forgalomba Került a 2009-es évjáratú Cabernet Sauvignon borunk.
CABERNET SAUVIGNON
2009
Származás | Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő | Kútgödör |
Talajtipus | Andeziten kialakult Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta | Cabernet Sauvignon |
Ültetvény kora | 10 év |
Sűrűség | 3500 tőke/ha |
Hozam | 50 hl/ha |
Szüreti időpont | 2009 október 23. mustfok 21 MM |
Vinifikáció | Az erjedés 3 nap hideg áztatás után indult be természetes élesztők segitségével. A préselésre a szüret után 10 nappal került sor. A biológiai almasavbomlás fahordóban spontán ment végbe. |
Érlelés | 12 hónapig másod és harmad töltésű 225 literes fahordóban, majd 6 hónap 10 hl es fahordóban |
Analitikai adatok | 13,4 % vol alkohol, 5,5 g/l sav, 1,1 g/l maradék cukor 30,1 g/l extrakt |
Palackozás | 2011 áprilisában tojásfehérjés derítés, és közepesen finom (AF 70-es) lapszűrést követően. |
A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén, friss tojásfehérje (derítéshez)