Forgalomba került a 2013-as Szürkebarát borunk
SZÜRKEBARÁT
2013
Származás |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő |
Gömöri |
Talajtipus |
Andezit törmelékben gazdag Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta |
Szürkebarát |
Ültetvény kora |
10 év |
Sűrűség |
4000 tőke/ha |
Hozam |
56 hl/ha 2 kg/tőke |
Szüreti időpont |
2013. szeptember 14. mustfok 21 MM |
|
|
Vinifikáció |
A teljesen érertt szőlő a bogyózást követően azonnal préselésre került. Az erjedést 24 órás mustülepítés előzte meg. A tétel fajélesző segítségével erjedt ki, részben használt 225 literes hordókban, részben tartályban a teljes tétel 4 hónapig volt finomseprőn érlelve felkeverés nélkül. |
Érlelés |
11 hónapig 50 %-a 1-6 éves 225 literes fahordóban, 50 %-a pedig tartályban |
Analitikai adatok |
13 % vol alkohol, 6 g/l sav, 11 g/l maradék cukor 20 g/l extrakt |
Palackozás
|
2014 augusztusában derítést és szűrést követően. A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén, borászati élesztő tápanyag, semleges illatokat ízeket termelő borászati fajélesztő, bentonit (derítéshez) |