Forgalomba került a 2016-os Nyitány Rozé borunk
NYITÁNY ROZÉ
2016
Származás |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő |
Kútgödör |
Talajtípus |
Andeziten kialakult Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta |
Kékfrankos |
Ültetvény kora |
17 év |
Sűrűség |
3000 tőke/ha |
Hozam |
42 hl/ha 2 kg/tőke |
Szüreti időpont |
2016. szeptember 15, és október 10. között 3 időpontban. mustfok 18, 19, 20 MM |
|
|
Vinifikáció |
Három időpontban szüretelve, a színmust leengedése a kékszőlő cefréjéről 4-6 órás áztatás után történt meg. Az erjesztés 3 különböző fajélesztő segítségével ment végbe. A tétel egy része 20-23 C fokon, a másik része 15-18 C fokon erjedt |
Érlelés |
4 hónap tartályban |
Analitikai adatok |
12,5 % vol alkohol, 5,7 g/l sav, 4 g/l maradék cukor 21 g/l extrakt |
Palackozás
|
2017. január elején derítést, és lapszűrést követően. A bor készítése során felhasznált anyagok: borászati élesztő tápanyag, borászati fajélesztő, borkén, bentonit (derítéshez) |