Forgalomba került a 2009-es Szürkebarát borunk
SZÜRKEBARÁT
2009
Származás | Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő | Gömöri |
Talajtipus | Andezit törmelékben gazdag Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta | Szürkebarát |
Ültetvény kora | 7 év |
Sűrűség | 4000 tőke/ha |
Hozam | 28 hl/ha 1 kg/tőke |
Szüreti időpont | 2009 október 3. mustfok 23 MM |
|
|
Vinifikáció | A szépen túlérett szőlő a bogyózást követően azonnal préselésre került. Az erjedést 20 órás mustülepítés előzte meg. A tétel fajélesző segítségével erjedt ki, tartályban, az erjedés utolsó napjaiban megtörtént első fejtés után 10 hónapig volt finomseprőn felkeverés nélkül. |
Érlelés | 15 hónapig 4 db 5 éves 225 literes fahordóban, majd 6 hónap tartályban |
Analitikai adatok | 14 % vol alkohol, 5 g/l sav, 18 g/l maradék cukor 23 g/l extrakt |
Palackozás
| 2011 júliusában derítést és szűrést követően. |
A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén, borászati fajélesztő, borászati élesztőtápanyag, bentonit