Forgalomba került a 2013-as Turán borunk.
TURÁN
2013
Származás |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő |
Kútgödör |
Talajtipus |
Andeziten kialakult Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta |
Turán |
Ültetvény kora |
14 év |
Sűrűség |
3500 tőke/ha |
Hozam |
50 hl/ha 2 kg/tőke |
Szüreti időpont |
2013. szeptember 19. mustfok 19 MM |
|
|
Vinifikáció |
Az erjedés 2 nap hideg áztatás után indult be természetes élesztők segítségével. A préselésre a szüret után 7 nappal került sor. A biológiai almasavbomlás fahordóban spontán ment végbe. |
Érlelés |
6 hónap tartályban majd 6 hónap 10 hektoliteres fahordóban |
Analitikai adatok |
12 % vol alkohol, 4,5 g/l sav, 1,1 g/l maradék cukor 30,5 g/l extrakt |
Palackozás
|
2014 decemberében közepesen finom (AF 70-es) lapszűrést követően.
A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén |