HTML

Csernyik Pince

A Csernyik Pince és a Mátrai borvidék életéről közöl információkat, híreket, érdekességeket.

Címkék

Friss topikok

  • Niterider: Volt szerencsém a 2012-es évjárathoz: REMEK bor!! (2015.12.21. 21:17) Nyitány Fehér 2013
  • LINOLEA: Bérc, Mátrai Zenit 2011, Csernyik Az est meglepetése tudatos, telt, kerek, komplex édesborával, me... (2013.02.15. 10:12) Bérc 2011
  • Hepci: Tetszett, pár napja kártyázás mellé ittuk... (2013.01.13. 13:16) Turán 2011

Turán 2016

2018.05.01. 20:57 cser11

 

                         TURÁN

                         2016

 

Származás

Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján

Dűlő

Kútgödör

Talajtipus

Andeziten kialakult Barna erdőtalaj

Szőlőfajta

Turán

Ültetvény kora

17 év

Sűrűség

3500 tőke/ha

Hozam

37 hl/ha 1,5 kg/tőke

Szüreti időpont

2016. szeptember 18. mustfok 20,5 MM

 

 

Vinifikáció

Az erjedés 1 nap hideg áztatás után indult be természetes élesztők segítségével. A préselésre a szüret után 7 nappal került sor. A biológiai almasavbomlás fahordóban spontán ment végbe.

Érlelés

4 hónap tartályban majd 10 hónap 2,25 hektoliteres fahordóban

Analitikai adatok

13 % vol alkohol, 5,2 g/l sav,

1 g/l maradék cukor 34 g/l extrakt

Palackozás

 

 

 

 

Borleírás

2017 decemberében közepesen finom (AF 70-es) lapszűrést követően.

 

A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén

 

Egészen sötét, fekete-bíbor szín. Folyamatosan változó, különleges illatában rendkívül sok réteg tárul fel: szegfűszeg, mézeskalács, étcsokoládéba mártott konyakmeggy, melyet rózsa, füstölt sonka, narancs és grapefruit árnyalnak tovább. Ízében dzsúzos gazdagság, élénk savak, lecsengésében a cigánymeggy a meghatározó. Igazán jó ivású, különleges vörösbor.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csernyikpince.blog.hu/api/trackback/id/tr6913883786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.