Forgalomba került a 2011-es Cabernet Sauvignon borunk
CABERNET SAUVIGNON
2011
Származás |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő |
Kútgödör |
Talajtipus |
Andeziten kialakult Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta |
Cabernet Sauvignon |
Ültetvény kora |
12 év |
Sűrűség |
3500 tőke/ha |
Hozam |
50 hl/ha 2 kg/tőke |
Szüreti időpont |
2011 október 1. mustfok 21 MM |
|
|
Vinifikáció |
Az erjedés 2 nap hideg áztatás után indult be természetes élesztők segítségével. A préselésre a szüret után 9 nappal került sor. A biológiai almasavbomlás fahordóban spontán ment végbe. |
Érlelés |
a tétel egyik fele 16 hónapig harmadik és negyedik töltésű 225 literes fahordóban, a másik fele 16 hónapig 10 hl es fahordóban |
Analitikai adatok |
13,37 % vol alkohol, 5,3 g/l sav, 0 g/l maradék cukor 30,8 g/l extrakt |
Palackozás
|
2013 februárjában közepesen finom (AF 70-es) lapszűrést követően. A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén |