HTML

Csernyik Pince

A Csernyik Pince és a Mátrai borvidék életéről közöl információkat, híreket, érdekességeket.

Címkék

Friss topikok

  • Niterider: Volt szerencsém a 2012-es évjárathoz: REMEK bor!! (2015.12.21. 21:17) Nyitány Fehér 2013
  • LINOLEA: Bérc, Mátrai Zenit 2011, Csernyik Az est meglepetése tudatos, telt, kerek, komplex édesborával, me... (2013.02.15. 10:12) Bérc 2011
  • Hepci: Tetszett, pár napja kártyázás mellé ittuk... (2013.01.13. 13:16) Turán 2011

Nyitány Rozé 2011

2012.02.15. 20:01 cser11

Forgalomba került a 2011-es Nyitány Rozé borunk

                         NYITÁNY ROZÉ
                               2011

 

       Származás: Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján
                 Dűlő: 055-ös köznyelvben Középső Kereszt
        Talajtipus: Andeziten kialakult Barna erdőtalaj
        Szőlőfajta: Kékfrankos
   Ültetvény kora: 32 év
            Sűrűség: 3000 tőke/ha
              Hozam: 50 hl/ha 2,5 kg/tőke
Szüreti időpont: 2011 szeptember 20, és október1. mustfok 20 és 22 MM
   
Vinifikáció: Két időpontban szüretelve, a színmust leengedése a kékszőlő cefréjéről 4, 12, és 24 órás áztatás után történt meg. Az erjesztés 3 különböző fajélesztő segítségével ment végbe. A tétel egyik fele 20-25 C fokon, a másik fele 15-18 C fokon erjedt
Érlelés:    4 hónap tartályban

Analitikai adatok: 13,1 % vol alkohol, 5,7 g/l sav, 5,1 g/l maradék cukor 22,1 g/l extrakt
Palackozás: 2011 január végén derítést, és lapszűrést követően.

Borleírás: "Élénk rózsaszín bor, lassan nyíló, de nagyon tiszta, üde illatokkal, szamóca és friss málna. Harmonikus, nagyon gyümölcsös rozé határozott savakkal, és szép lecsengéssel." VinCE Magazin 2012 áprilisi szám

A Miklós Napi Országos Rozé Borverseny aranyérmes bora.

A VinCE magazin 2012 áprilisi rozé tesztjének legmagasabb pontszámot kapott bora.

A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén, borászati fajélesztő, borászati élesztő tápanyag, bentonit.
 

Szólj hozzá!

Címkék: boraink

A bejegyzés trackback címe:

https://csernyikpince.blog.hu/api/trackback/id/tr364104231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása