HTML

Csernyik Pince

A Csernyik Pince és a Mátrai borvidék életéről közöl információkat, híreket, érdekességeket.

Címkék

Friss topikok

  • Niterider: Volt szerencsém a 2012-es évjárathoz: REMEK bor!! (2015.12.21. 21:17) Nyitány Fehér 2013
  • LINOLEA: Bérc, Mátrai Zenit 2011, Csernyik Az est meglepetése tudatos, telt, kerek, komplex édesborával, me... (2013.02.15. 10:12) Bérc 2011
  • Hepci: Tetszett, pár napja kártyázás mellé ittuk... (2013.01.13. 13:16) Turán 2011

2008-as évjáratú boraink

2010.06.02. 18:11 cser11

Itt található néhány rövid leírás a 2008-as évjáratú még forgalomban lévő borainkról, ha szeretné őket megkóstolni hivjon minket a következő telefonszámokon, 06 70/6190778, 06 20/3527820, vagy írjon egy e-mailt a csernyik_istvan@freemail.hu címre.

           CABERNET SAUVIGNON
                         2008
 

Származás
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján
Dűlő
Kútgödör
Talajtipus
Andeziten kialakult Barna erdőtalaj
Szőlőfajta
Cabernet Sauvignon
Ültetvény kora
9 év
Sűrűség
3500 tőke/ha
Hozam
60 hl/ha
Szüreti időpont
2008 október 20. mustfok 19,5 MM
 
 
Vinifikáció
Az erjedés 2 nap hideg áztatás után indult be természetes élesztők segitségével. A préselésre a szüret után 10 nappal került sor. A biológiai almasavbomlás fahordóban spontán ment végbe.
Érlelés
14 hónapig 4 éves 225 literes fahordóban
Analitikai adatok
12,3 % vol alkohol, 4,7 g/l sav,
1,9 g/l maradék cukor 28,4 g/l extrakt
Palackozás
2010 februárjában derítés és szűrés nélkül letöltve annak érdekében, hogy minél természetesebb állapotában kóstolhassák e bort

 
                         BÉRC
                         2008
 

Származás
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján
Dűlő
Hivatalos elnevezése Paskom, köznyelvben Bérc
Talajtipus
Andezit törmelékben gazdag Barna erdőtalaj
Szőlőfajta
Zenit
Ültetvény kora
5 év
Sűrűség
4000 tőke/ha
Hozam
28 hl/ha 1 kg/tőke
Szüreti időpont
2008 november 8. mustfok 24 MM
 
 
Vinifikáció
A túlérett enyhén töppedt szőlő a bogyózást követően 48 órás hideg áztatásra került sor. Az erjedést 30 órás mustülepítés előzte meg. A tétel természetes élesztők segítségével erjedt ki.
Érlelés
6 hónapig 3 db 4 éves 225 literes fahordóban
Analitikai adatok
12 % vol alkohol, 6,5 g/l sav,
65 g/l maradék cukor, 21,5 g/l extrakt
Palackozás
Borleírás
2009 májusában derítést és szűrést követően.
"Igazán szép kajszi és érett sárga mangó illata teríti be az orrot; jelzik, hogy édes bor következik. Szájban is ez a két gyümölcs uralkodik. Szép, érdekes és élvezetes bor, melynek utóízét valamivel több sav még inkább kihangsúlyozná." Borbarát teszt ****(-)

 
                         SZÜRKEBARÁT
                         2008
 

Származás
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján
Dűlő
Gömöri
Talajtipus
Andezit törmelékben gazdag Barna erdőtalaj
Szőlőfajta
Szürkebarát
Ültetvény kora
5 év
Sűrűség
4000 tőke/ha
Hozam
55 hl/ha 2 kg/tőke
Szüreti időpont
2008 október 1. mustfok 22 MM
 
 
Vinifikáció
A szépen túlérett szőlő a bogyózást követően azonnal préselésre került. Az erjedést 16 órás mustülepítés előzte meg. A tétel egyik fele természetes élesztők segítségével erjedt ki, a másik fele pedig fajélesztővel
Érlelés
10 hónapig 2db 4 éves 225 literes fahordóban és egy 5 hl es fahordóban
Analitikai adatok
13,7 % vol alkohol, 6,1 g/l sav,
10 g/l maradék cukor, 25 g/l extrakt
Palackozás
Leírás
2009 augusztusában derítést és szűrést követően.
"Mélyebb citromsárga szín. Fűszeres, pikáns illat szárított gyümölcsökkel, mogyoróval, finom hordós jegyekkel, ásványossággal. Telt íz, vanília, almás rétes. A savak ellensúlyozzák a cukortartalmat. Trópusi gyümölcsök a végén." Decanter
 

                 
 

Szólj hozzá!

Címkék: boraink

A bejegyzés trackback címe:

https://csernyikpince.blog.hu/api/trackback/id/tr992050295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.