HTML

Csernyik Pince

A Csernyik Pince és a Mátrai borvidék életéről közöl információkat, híreket, érdekességeket.

Címkék

Friss topikok

  • Niterider: Volt szerencsém a 2012-es évjárathoz: REMEK bor!! (2015.12.21. 21:17) Nyitány Fehér 2013
  • LINOLEA: Bérc, Mátrai Zenit 2011, Csernyik Az est meglepetése tudatos, telt, kerek, komplex édesborával, me... (2013.02.15. 10:12) Bérc 2011
  • Hepci: Tetszett, pár napja kártyázás mellé ittuk... (2013.01.13. 13:16) Turán 2011

Mátrai Olaszrizling 2016

2017.11.07. 18:09 cser11

Forgalomba került a 2016-os Olaszrizling borunk

                         OLASZ RIZLING

                         2016

 

Származás

Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján

Dűlő

Papjuss

Talajtipus

Andeziten kialakult Barna erdőtalaj

Szőlőfajta

Olasz rizling

Ültetvény kora

8 év

Sűrűség

4000 tőke/ha

Hozam

56 hl/ha, 2 kg/tőke

Szüreti időpont

2016. október 5. mustfok 20 MM

 

 

Vinifikáció

Az egészséges szépen érett szőlő bogyózás és zúzás után azonnal a présbe került. Az erjesztést 24 órás mustülepítés előzte meg. A teljes tétel tartályban erjedt, és érlelődött. Az első fejtés után 3 hónapig finomseprőn érlelődött a bor felkeverés nélkül.

Érlelés

A teljes tétel 7 hónapig tartályban érlelődött. A forgalomba hozatal előtt 3 hónap palackos pihentetés.

Analitikai adatok

12,9 % vol alkohol, 5,4 g/l sav,

1 g/l maradék cukor 22,8 g/l extrakt

Palackozás

2017 júniusában bentonitos derítés, és finom (AF 110-es) lapszűrést követően. A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén, borászati élesztő tápanyag, borászati fajélesztő, bentonit (derítéshez).

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: boraink

A bejegyzés trackback címe:

http://csernyikpince.blog.hu/api/trackback/id/tr9713199783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.