Forgalomba került a 2015-ös Zenit borunk, most először száraz.
ZENIT
2015
Származás |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő |
Hivatalos elnevezése Paskom, köznyelvben Bérc |
Talajtipus |
Andezit törmelékben gazdag Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta |
Zenit |
Ültetvény kora |
12 év |
Sűrűség |
4000 tőke/ha |
Hozam |
56 hl/ha 2 kg/tőke |
Szüreti időpont |
2015. október 14. mustfok 21,5 MM |
|
|
Vinifikáció |
A túlérett szőlő a bogyózást követően 4 órás hideg áztatásra került sor. Az erjedést 24 órás mustülepítés előzte meg. A tétel természetes élesztők segítségével erjedt ki. |
Érlelés |
9 hónapig a tétel 50% 1-3 éves 225 literes fahordóban, 50% pedig tartályban érlelődött. |
Analitikai adatok |
14 % vol alkohol, 5,9 g/l sav, 1,7 g/l maradék cukor 22,5 g/l extrakt |
Palackozás
|
2016 augusztusában derítést és szűrést követően A bor készítése során fölhasznált anyagok: borászati élesztő tápanyag, borkén, bentonit,
|