HTML

Csernyik Pince

A Csernyik Pince és a Mátrai borvidék életéről közöl információkat, híreket, érdekességeket.

Címkék

Friss topikok

  • Niterider: Volt szerencsém a 2012-es évjárathoz: REMEK bor!! (2015.12.21. 21:17) Nyitány Fehér 2013
  • LINOLEA: Bérc, Mátrai Zenit 2011, Csernyik Az est meglepetése tudatos, telt, kerek, komplex édesborával, me... (2013.02.15. 10:12) Bérc 2011
  • Hepci: Tetszett, pár napja kártyázás mellé ittuk... (2013.01.13. 13:16) Turán 2011

Nyitány Fehér 2014

2016.05.23. 09:13 cser11

Forgalomba került a 2014-es Nyitány Fehér borunk

                         NYITÁNY FEHÉR

                         2014

 

Származás

Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján

Dűlő

Papjuss, Barna tanya, Paskom

Talajtipus

Andeziten kialakult Barna erdőtalaj

Szőlőfajta

Hárslevelű 50%, Tramini 20%, Ottonel Muskotály 20%, Olaszrizling 10%

Ültetvény kora

5 és 50 év közötti ültetvények

Sűrűség

2500-4000 tőke/ha

Hozam

1-2,5 kg/tőke

Szüreti időpont

2014. szeptember 7- 30. között, mustfok 20 MM

 

 

Vinifikáció

A Tramini és az Ottonel Muskotály bogyózás és zúzás után 4 órát ázott héjon a Hárslevelű és az Olaszrizling azonnal a présbe került. Az erjesztést 24 órás mustülepítés előzte meg. A Hárslevelű fahordóban erjedt és érlelődött, míg a többi fajta tartályban erjedt, és érlelődött. A bortételek 5 hónapig finomseprőn érlelődtek felkeverés nélkül

Érlelés

A Hárslevelű 11 hónapig használt 225 literes fahordóban a többi fajta pedig 11 hónapig tartályban érlelődött.

Analitikai adatok

12,5 % vol alkohol, 6 g/l sav,

5 g/l maradék cukor 25 g/l extrakt

Palackozás

2015. augusztusában derítés, és lapszűrést követően. A bor készítése során felhasznált anyagok: borászati élesztő tápanyag, borászati fajélesztő, borkén, bentonit (derítéshez)

                

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: boraink

A bejegyzés trackback címe:

https://csernyikpince.blog.hu/api/trackback/id/tr448739938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása