Forgalomba került a 2013-as Cabernet Sauvignon borunk
CABERNET SAUVIGNON
2013
Származás |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján |
Dűlő |
Kútgödör |
Talajtipus |
Andeziten kialakult Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta |
Cabernet Sauvignon |
Ültetvény kora |
14 év |
Sűrűség |
3500 tőke/ha |
Hozam |
50 hl/ha 2 kg/tőke |
Szüreti időpont |
2013. október 13. mustfok 21 MM |
|
|
Vinifikáció |
Az erjedés 1 nap hideg áztatás után indult be természetes élesztők segitségével. A préselésre a szüret után 7 nappal került sor. A biológiai almasavbomlás fahordóban spontán ment végbe. |
Érlelés |
2 hónapig tartályban 16 hónapig harmadik és negyedik töltésű 225 literes fahordóban |
Analitikai adatok |
13,8 % vol alkohol, 4,9 g/l sav, 1,6 g/l maradék cukor 29,5 g/l extrakt |
Palackozás
|
2015. májusában közepesen finom (AF 70-es) lapszűrést követően. A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén |