HTML

Csernyik Pince

A Csernyik Pince és a Mátrai borvidék életéről közöl információkat, híreket, érdekességeket.

Címkék

Friss topikok

  • Niterider: Volt szerencsém a 2012-es évjárathoz: REMEK bor!! (2015.12.21. 21:17) Nyitány Fehér 2013
  • LINOLEA: Bérc, Mátrai Zenit 2011, Csernyik Az est meglepetése tudatos, telt, kerek, komplex édesborával, me... (2013.02.15. 10:12) Bérc 2011
  • Hepci: Tetszett, pár napja kártyázás mellé ittuk... (2013.01.13. 13:16) Turán 2011

Olaszrizling 2014

2015.07.25. 20:23 cser11

Forgalomba került, a 2014-es Olaszrizling borunk

 

                        OLASZ RIZLING

                         2014

 

Származás

Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján

Dűlő

Papjuss

Talajtipus

Andeziten kialakult Barna erdőtalaj

Szőlőfajta

Olasz rizling

Ültetvény kora

6 év

Sűrűség

4000 tőke/ha

Hozam

40 hl/ha, 1,5 kg/tőke

Szüreti időpont

2014 október 13. mustfok 19,5 MM

 

 

Vinifikáció

Az egészséges szépen érett szőlő bogyózás és zúzás után azonnal a présbe került. Az erjesztést 24 órás mustülepítés előzte meg. A teljes tétel tartályban erjedt majd az erjedés után a tétel 20 %-a új fahordóban 80 %-a pedig tartályban érlelődött. Az első fejtés után 6 hónapig finomseprőn érlelődött a bor felkeverés nélkül

Érlelés

A tétel 20 %-a 7 hónapig első töltésű 225 literes fahordóban, 80 %- a szintén 7 hónapig tartályban érlelődött.

Analitikai adatok

12,5 % vol alkohol, 5,4 g/l sav,

3 g/l maradék cukor 21,5 g/l extrakt

Palackozás

2014 júniusában bentonitos derítés, és finom (AF 110-es) lapszűrést követően.

 

A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén, borászati élesztő tápanyag, semleges illatokat ízeket termelő borászati fajélesztő, bentonit (derítéshez)

Szólj hozzá!

Címkék: boraink

A bejegyzés trackback címe:

https://csernyikpince.blog.hu/api/trackback/id/tr337651444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása