HTML

Csernyik Pince

A Csernyik Pince és a Mátrai borvidék életéről közöl információkat, híreket, érdekességeket.

Címkék

Friss topikok

  • Niterider: Volt szerencsém a 2012-es évjárathoz: REMEK bor!! (2015.12.21. 21:17) Nyitány Fehér 2013
  • LINOLEA: Bérc, Mátrai Zenit 2011, Csernyik Az est meglepetése tudatos, telt, kerek, komplex édesborával, me... (2013.02.15. 10:12) Bérc 2011
  • Hepci: Tetszett, pár napja kártyázás mellé ittuk... (2013.01.13. 13:16) Turán 2011

Hárslevelű 2013

2014.09.26. 19:40 cser11

Forgalomba kerül az első Hárslevelű borunk

 

Származás

Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján

Dűlő

Papjuss

Talajtipus

Andeziten kialakult Barna erdőtalaj

Szőlőfajta

Hárslevelű

Ültetvény kora

kb. 35 év

Sűrűség

2400 tőke/ha

Hozam

17 hl/ha, 1 kg/tőke

Szüreti időpont

2013 október 25. mustfok 23 MM

 

 

Vinifikáció

A túlérett és töppedt szemeket tartalmazó szőlő bogyózás és zúzás után azonnal a présbe került. Az erjesztést 24 órás mustülepítés előzte meg. A teljes tétel fahordóban erjedt december végéig. Az első fejtés után 3 hónapig finomseprőn érlelődött a bor felkeverés nélkül

Érlelés

A tétel 8 hónapig ötödikdik és hatodikdik töltésű 225 literes fahordóban, érlelődött.

Analitikai adatok

14,5 % vol alkohol, 6,7 g/l sav,

7 g/l maradék cukor 25 g/l extrakt

Palackozás

2014 júliusában bentonitos derítés, és finom (AF 110-es) lapszűrést követően.

 

A bor készítése során felhasznált anyagok: borkén, borászati élesztőtápanyag, semleges ízeket,illatokat termelő fajélesztő, bentonit.

Szólj hozzá!

Címkék: boraink

A bejegyzés trackback címe:

http://csernyikpince.blog.hu/api/trackback/id/tr76733877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.