HTML

Csernyik Pince

A Csernyik Pince és a Mátrai borvidék életéről közöl információkat, híreket, érdekességeket.

Címkék

Friss topikok

  • Niterider: Volt szerencsém a 2012-es évjárathoz: REMEK bor!! (2015.12.21. 21:17) Nyitány Fehér 2013
  • LINOLEA: Bérc, Mátrai Zenit 2011, Csernyik Az est meglepetése tudatos, telt, kerek, komplex édesborával, me... (2013.02.15. 10:12) Bérc 2011
  • Hepci: Tetszett, pár napja kártyázás mellé ittuk... (2013.01.13. 13:16) Turán 2011

FRIZZANNA 2013

2014.05.08. 13:37 cser11

Forgalomba került az első gyöngyözőborunk, melynek nevét a négy éves lányunk ihlette.

                         FRIZZANNA

                        Gyöngyözőbor

                         2013

 

Származás

Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján

Dűlő

Szárazvölgy, Barna Tanya

Talajtípus

Andeziten kialakult Barna erdőtalaj

Szőlőfajta

Rizlingszilváni 50%, Tramini 50%

Ültetvény kora

34 év, és 5 év

Sűrűség

3000, és 4000 tőke/ha

Hozam

55 hl/ha 2,5 kg/tőke

Szüreti időpont

2013 szeptember 5-6.mustfok 19,5 MM

 

 

Vinifikáció

A Rizlingszilváni bogyózás után közvetlenül préselve, a Tramini 4 órás áztatás után préselve, ezután 24 órás mustülepítés, majd fajélesztős beoltás után erjesztés 15-22 C fokon

Érlelés

4 hónap tartályban, majd a széndioxid jobb beépülése végett 4 hónap pihentetés palackban a forgalomba hozatal előtt.

Analitikai adatok

12,5 % vol alkohol, 5,3 g/l sav,

8 g/l maradék cukor 18 g/l extrakt

 

 

A bor készítése során felhasznált anyagok: borászati pektinbontó enzim, borászati élesztő tápanyag, borászati fajélesztő, borkén, bentonit (derítéshez)

Szólj hozzá!

Címkék: boraink

A bejegyzés trackback címe:

https://csernyikpince.blog.hu/api/trackback/id/tr156135243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása