HTML

Csernyik Pince

A Csernyik Pince és a Mátrai borvidék életéről közöl információkat, híreket, érdekességeket.

Címkék

Friss topikok

  • Niterider: Volt szerencsém a 2012-es évjárathoz: REMEK bor!! (2015.12.21. 21:17) Nyitány Fehér 2013
  • LINOLEA: Bérc, Mátrai Zenit 2011, Csernyik Az est meglepetése tudatos, telt, kerek, komplex édesborával, me... (2013.02.15. 10:12) Bérc 2011
  • Hepci: Tetszett, pár napja kártyázás mellé ittuk... (2013.01.13. 13:16) Turán 2011

NYITÁNY Rozé 2012

2013.01.24. 18:00 cser11

Forgalomba került a 2012-es NYITÁNY Rozé borunk

                         NYITÁNY ROZÉ

                         2012

 

Származás:

Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján 70 %, Atkár 30 %

 

Talajtipus:

Andeziten kialakult Barna erdőtalaj

Szőlőfajta:

Kékfrankos 70 %, Cabernet Franc 30 %

Ültetvény kora:

33 év Kékfrankos, 10 év Cabernet Franc

Sűrűség:

3000 tőke/ha

Hozam:

55 hl/ha 2,5 kg/tőke

Szüreti időpont:

2012 szeptember 4, és 15 között 3 időpontban. mustfok 18, 19,5, és 21 MM

 

 

Vinifikáció:

Három időpontban szüretelve, a színmust leengedése a kékszőlő cefréjéről 4 órás áztatás után történt meg. Az erjesztés 3 különböző fajélesztő segítségével ment végbe. A tétel egy része 20-25 C fokon, a másik része 18-20 C fokon erjedt

Érlelés:

5 hónap tartályban

Analitikai adatok:

12,5 % vol alkohol, 6,1 g/l sav,

5,5 g/l maradék cukor 20,2 g/l extrakt

Palackozás:

 

 

2012 január közepén derítést, és lapszűrést követően.

A bor készítése során felhasznált anyagok: borászati pektinbontó enzim, borászati élesztő tápanyag, borászati fajélesztő, borkén, bentonit (derítéshez)

A VinCe Magazin 2013-as Rozé tesztjének legjobb bora.

Borleírás: "Világos bíborszín. Jó intenzitású, tiszta, finom, gyümölcsillat, akár a hamvas őszibarack. Jól elkészített, közepesen telt, friss, zamatos, piros gyümölcsökben gazdag rozé finom savakkal, fanyarsággal, hosszú lecsengéssel." VinCe Magazin 2013 április

Szólj hozzá!

Címkék: boraink

A bejegyzés trackback címe:

https://csernyikpince.blog.hu/api/trackback/id/tr155040996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása