Forgalomba került a 2012-es NYITÁNY Rozé borunk
NYITÁNY ROZÉ
2012
Származás: |
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján 70 %, Atkár 30 % |
|
|
Talajtipus: |
Andeziten kialakult Barna erdőtalaj |
Szőlőfajta: |
Kékfrankos 70 %, Cabernet Franc 30 % |
Ültetvény kora: |
33 év Kékfrankos, 10 év Cabernet Franc |
Sűrűség: |
3000 tőke/ha |
Hozam: |
55 hl/ha 2,5 kg/tőke |
Szüreti időpont: |
2012 szeptember 4, és 15 között 3 időpontban. mustfok 18, 19,5, és 21 MM |
|
|
Vinifikáció: |
Három időpontban szüretelve, a színmust leengedése a kékszőlő cefréjéről 4 órás áztatás után történt meg. Az erjesztés 3 különböző fajélesztő segítségével ment végbe. A tétel egy része 20-25 C fokon, a másik része 18-20 C fokon erjedt |
Érlelés: |
5 hónap tartályban |
Analitikai adatok: |
12,5 % vol alkohol, 6,1 g/l sav, 5,5 g/l maradék cukor 20,2 g/l extrakt |
Palackozás:
|
2012 január közepén derítést, és lapszűrést követően. A bor készítése során felhasznált anyagok: borászati pektinbontó enzim, borászati élesztő tápanyag, borászati fajélesztő, borkén, bentonit (derítéshez) A VinCe Magazin 2013-as Rozé tesztjének legjobb bora. Borleírás: "Világos bíborszín. Jó intenzitású, tiszta, finom, gyümölcsillat, akár a hamvas őszibarack. Jól elkészített, közepesen telt, friss, zamatos, piros gyümölcsökben gazdag rozé finom savakkal, fanyarsággal, hosszú lecsengéssel." VinCe Magazin 2013 április |