HTML

Csernyik Pince

A Csernyik Pince és a Mátrai borvidék életéről közöl információkat, híreket, érdekességeket.

Címkék

Friss topikok

  • Niterider: Volt szerencsém a 2012-es évjárathoz: REMEK bor!! (2015.12.21. 21:17) Nyitány Fehér 2013
  • LINOLEA: Bérc, Mátrai Zenit 2011, Csernyik Az est meglepetése tudatos, telt, kerek, komplex édesborával, me... (2013.02.15. 10:12) Bérc 2011
  • Hepci: Tetszett, pár napja kártyázás mellé ittuk... (2013.01.13. 13:16) Turán 2011

Nyitány Rozé 2010

2011.02.21. 17:24 cser11

Forgalomba került a 2010-es Nyitány Rozénk.

 

                         NYITÁNY ROZÉ
 
                         2010
 
Származás
Mátrai borvidék, Gyöngyöstarján
Dűlő
055- ös köznyelvben Középső Kereszt
Talajtipus
Andeziten kialakult Barna erdőtalaj
Szőlőfajta
Kékfrankos
Ültetvény kora
31 év
Sűrűség
3000 tőke/ha
Hozam
50 hl/ha
Szüreti időpont
2010 október 1, mustfok 17,5 MM
 
 
Vinifikáció
A must 8 órás áztatás után került lefejtésre,a kékszőlő cefréjéről ezután 12 órás mustülepítés történt, majd ezt követte egy fajélesztős beoltás. Az erjedés 15-17 C fokon zajlott le 3 hét alatt. Ezt követően a bor készre kezelése és palackozása történt meg
Érlelés
3 hónap tartályban
Analitikai adatok
12,5 % vol alkohol, 5,9 g/l sav,
5 g/l maradék cukor 20,3 g/l extrakt
Palackozás
2011 január
Borleírás
 "Barackvirágszín lilás árnyalattal, kedvesen gyümölcsös illat, főleg málna és őszibarack. Sok gyümölcs, enyhe maradékcukor, sima textúra, jó egyensúly. Barátságos rozé" Decanter

Miklós napi Országos Rozé borverseny, és az Országos Syngenta Borverseny  aranyérmes bora. A Decanter 2011 áprilisi Rozé tesztjének hatodik helyezett bora. A Mátrai Borvidéki borverseny legjobb rozé bora.

 

Szólj hozzá!

Címkék: boraink

A bejegyzés trackback címe:

https://csernyikpince.blog.hu/api/trackback/id/tr522677487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása